Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Kontakt person

Formand Vita Andreasen

Telefon nummer

7210 6773

E-mail

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Teglgårdsparken 17, 5500 Middelfart

Beskrivelse


Øvrige kontaktpersoner:
Sekretæren
Tlf. 72 10 67 73
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Åbningstid: 
Telefontid: mandag - torsdag kl. 9-13
Kontortid: tirsdag og torsdag kl. 9-13

Selvhjælp Fredericia-Middelfart dækker også Fredericia Kommune og har åbent på kontoret i Fredericia 2 dage om ugen (mandag og onsdag). 

Hovedorganisation:
FriSe (Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark)
www.frise.dk

Foreningens formål:
Vi kan alle komme ud for svære perioder og problemer, som det vil være godt at tale med andre om. Vi kan have brug for støtte og hjælp, hvis vi har oplevet tab – fx dødsfald, skilsmisse, alvorlig sygdom, tab af arbejde eller andet, som er svært at klare alene. I Selvhjælp Fredericia-Middelfart tilbyder vi hjælp til selvhjælp via selvhjælpsgrupper, individuelle samtaler, netværksaktiviteter og andre tilbud.

Selvhjælpsgrupper:
Grupperne oprettes efter behov. Vi har dog pt. særligt fokus på sorggruppe, pårørendegruppe for pårørende til kronisk syge, Kom Videre Mand gruppe – for mænd i krise, Støt dit Barn, for forældre, der har psykisk sårbare børn og trivselsgrupper for børn i samarbejde med skoler i Fredericia og Middelfart Kommune.

Netværksaktiviteter:
Vi tilbyder borgere netværksskabende tiltag. Vi har fx Spise med Qvinderne, som er en madklub for kvinder, der er alene eller mangler netværk, og Spise med Gutterne, som er for mænd, der er blevet alene eller har en syg ægtefælle. Vi har Café for førtidspensionister og flexjobbere samt Søndagskaffe for borgere, der mangler netværk. Vi har en teaterledsagerordning for borgere, der ønsker at komme i teatret, men som ikke har nogen at følges med.

Individuelle samtaler:
Vi tilbyder individuelle samtaler. Samtalens formål er at hjælpe dig med at få overblik over dine udfordringer samt afdække og fremme dine handlemuligheder. Vi tilbyder desuden en personlig afklarende samtale inden du bliver skrevet op til en selvhjælpsgruppe eller en netværksaktivitet.

Vågevagten:
Vågevagten tilbyder at våge hos døende på plejecentre og i private hjem tilknyttet hjemmeplejen i Middelfart Kommune. Der aftales individuelle forløb alt efter den enkeltes og de pårørendes behov.

Registrering og tavshedspligt:
Det er anonymt at deltage og frivillige, ansatte og gruppedeltagere har tavshedspligt. Af praktiske grunde oplyses navn, adresse og telefonnr. ved henvendelsen.

Opdateret: 12.11.20

 

Frivilligcenter Middelfart  Teglgårdsparken 17, 5500 Middelfart
Tlf. +45 24 47 30 84 • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. • CVR 34 76 00 55