Log på

ProjekterEnsomhed - Skolevenner - Når jeg bliver gammel

Når jeg bliver gammel - et aktivt ældreliv

Når jeg bliver gammel – et aktivt ældreliv

En indsats besluttet af Middelfart Byråd, der skal sætte fokus på sundhedsfremme og forebyggelse for kommunens ældre borgere

Som ældre borger i Middelfart Kommune skal du have mulighederne for, at kunne leve et aktivt liv med høj livskvalitet. Det skal være nemt at deltage i en aktivitet i dit lokalområde, som interesserer dig, og som kan være med til at fremme din fysiske og mentale sundhed. Aktivitet kan være med fokus på fysisk udfoldelse, på at holde hjernen vedlige, eller at holde det sociale liv i gang.

Når jeg bliver gammel – et aktivt ældreliv” henvender sig til alle borgere over 60 år i Middelfart Kommune.

I projektperioden (september 2016 - september 2018) er der arbejdet med:

- Forebyggende hjemmebesøg 65 – 74 årige i en sårbare situation
- Tung styrketræning i seks udvalgte foreninger/motionscentre
- Kortlægning og synliggørelse af aktiviteter/foreninger med tiltag til borgere 60+
- Afdække målgruppens behov samt behovet for udvikling af lokalområderne
- Afdække muligheden for samarbejde med nye aktører

Fysisk, mentalt & socialt
Man ved, at det er vigtigt at holde sig i gang fysisk, at holde hjernen vedlige samt have social kontakt. Dette er med til at holde humøret oppe og forebygge mange sygdomme, hvoraf demens måske er den mest frygtede. Jo bedre sundhed ved indgangen til dit liv som ”gammel”, jo større sandsynlighed er der for et liv med høj grad af aktivitet og selvbestemmelse.

Udgangspunktet er, at det aldrig er for sent at ændre på sine vaner og skabe sig en aktiv tilværelse med høj livskvalitet.

Aktiviteter
Vil du finde en aktivitet og være sammen med andre i dit lokalområde så gå ind på www.aktivtaeldreliv.dk

Har du brug for information om forebyggende hjemmebesøg, visitationen, hjemmeplejen, dagcentre, plejehjem, sygeplejen, demens eller tilskud og priser så gå ind på https://aeldre.middelfart.dk/. Du kan også læse om meget andet, der kan være relevant for dig.

Projektets resultater er fremkommet på baggrund af data fra erfaringslogs, funktionelle tests samt test for trivsel, interviews med borgere og kommunalt ansatte samt spørgeskeamer.

Projektet er afsluttet 31.08.18 og evalueringen er udarbejdet i en pixi udgave som kan downloades her på siden når evalueringen har været forbi Middelfart Byråd i starten af oktober 2018.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til aktiviteter i de sociale frivillige foreninger, er du meget velkommen til at kontakte Frivilligcenter Middelfart på telefon: 24 47 30 84 eller pr. mail: info@frivilligcentermiddelfart.dk